Рада ухвалила закон про гарантії походження біометану

Рада ухвалила закон про гарантії походження біометану

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №5464, який передбачає визначення терміну “біометан” та впровадження гарантій його походження.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ підтримало 285 народних депутатів.

Згідно із законопроєктом, біометан пропонується визначити як біогаз, що за своїми фізико-технічними характеристиками відповідає вимогам до природного газу для подачі до газотранспортної та газорозподільної системи або для використання як моторного палива. На сьогодні термін “біометан” в українському законодавстві відсутній.

Законопроєкт також передбачає впровадження гарантій походження біометану та створення відповідного реєстру. Виробники біометану, які планують подавати його до ГТС чи до газорозподільної системи, повинні будуть мати обліковий запис у реєстрі. За його допомогою й формуватиметься сертифікат походження газу.

Очікується, що ухвалення законопроєкту дозволить розширити виробництво та використання біометану в Україні, а також розширить можливості для експорту цього виду палива.

Читайте також: Нафтогаз зацікавлений у розвитку виробництва біометану та водню

Як повідомлялося, зацікавленість у розвитку виробництва біометану проявила НАК "Нафтогаз України". Компанія оцінює перспективи такого виробництва в 5 млрд кубометрів на рік.

В Операторі ГТС України заявляють, що українська газотранспортна система не потребуватиме модернізації для транспортування біометану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-