Нафтогаз зацікавлений у розвитку виробництва біометану та водню

Нафтогаз зацікавлений у розвитку виробництва біометану та водню

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" планує розвивати виробництво біогазу та водню.

Про це під час виступу на VI Київській конференції Ньюфолк НКЦ в рамках виставки "НАФТОГАЗЕКСПО-2021" заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що ми ще збираємося робити - це розвиток біогазу. Тобто, крім питання видобутку природного газу, значно збільшувати виробництво біогазу", - сказав Вітренко.

За його словами, виробляти біогаз в Україні можна повсюдно, використовуючи відходи сільського господарства, побутові відходи тощо. Причому виробництво можна налагодити на тих майданчиках, які зараз використовуються у нафтогазовій галузі та з використанням існуючої газотранспортної інфраструктури.

"Виробництво водню з природного газу також цікавить і нас, і міжнародних партнерів. Це перспективна технологія, але найближчим часом ми маємо реалізовувати свій потенціал і тут", - зазначив Вітренко.

На його думку, Нафтогаз може працювати у сфері як "блакитного" (з природного газу), так і "зеленого" (отримується з води з використанням відновлюваних джерел енергії) водню, однак "блакитний" водень наразі є дешевшим.

Крім того, Вітренко повідомив, що Нафтогаз планує збільшувати видобуток нафти, зокрема, за рахунок трансформації Укрнафти, а також видобуток газу із використанням нових технологій.

Читайте також: Нафтогаз зможе за потреби покривати попит промисловості на газ - Вітренко

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів поставив перед НАК "Нафтогаз України" та АТ "Укргазвидобування" завдання наростити видобуток газу й надав усі необхідні для цього інструменти.

АТ "Укргазвидобування" за січень - вересень 2021 року порівняно із аналогічним періодом торік скоротило видобуток газу на 4,8% - до 10,2 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-