Президент Литви виступає за інтеграцію України в єдиний ринок ЄС

Президент Литви виступає за інтеграцію України в єдиний ринок ЄС

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Євросоюз повинен дати європейську перспективу України, Грузії й Молдові, зокрема - запропонувати можливість повної інтеграції в єдиний ринок. 

Про це він заявив на засіданні Європейської Ради, повідомляє Укрінформ з посиланням на канцелярію Президента Литви.

«Глобальна роль ЄС починається з наших сусідів. Ми повинні прагнути до якомога ширшого залучення ЄС до регіону на стратегічному рівні. Ми повинні прагнути до найбільш амбітних результатів зустрічі», - сказав Науседа.

За його словами, важливо дати європейську перспективу країнам «асоційованого тріо» - Україні, Сакартвело (в Литві так офіційно називають Грузію) й Молдові. Науседа вважає, що інтеграція до внутрішнього ринку ЄС буде своєчасним стимулом для асоційованих партнерів, в той час як інша інтеграція може бути запропонована іншим країнам Східного партнерства відповідно до їхніх потреб.

Читайте також: Блокування місії ОБСЄ: Євросоюз закликає Росію вплинути на підконтрольних їй бойовиків

Як повідомлялося, 21-22 жовтня у Брюсселі проходить саміт ЄС. Під час засідання в четвер глави держав та урядів розглянули питання дотримання верховенства права у країнах ЄС, заходи реагування на різке зростання цін на енергоносії, координацію боротьби з COVID-19. Серед інших питань лідери ЄС розглянули підготовку самітів із країнами Азії та Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-