Україна залучить кошти ЄІБ для COVID-вакцинації - Рада ухвалила закон

Україна залучить кошти ЄІБ для COVID-вакцинації - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Лист про внесення змін №3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

За ухвалення в цілому відповідного законопроєкта №0113 "Про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди (проєкт "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України") між Україною та Європейським інвестиційним банком" проголосував 281 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці, документ розроблено з метою використання коштів Європейського інвестиційного банку у сумі 50 млн євро для проведення вакцинації населення України від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Читайте також: Рада ухвалила закон про гарантії походження біометану

Прийняття акта надасть можливість використати до 50 млн євро на субпроєкти у сфері боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та продовжити термін доступності кредитних коштів до 23 липня 2025 року. Йдеться про організацію вакцинації населення від COVID-19, а також забезпечення закладів охорони здоров’я медичним обладнанням.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінфіну, за січень-серпень 2021 року здійснено видатків на боротьбу з COVID-19 у розмірі понад 30 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-