Запуск накопичувальної пенсії стимулює економіку і фондовий ринок - експерт

Запуск накопичувальної пенсії стимулює економіку і фондовий ринок - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Накопичувальний рівень пенсійної системи, крім головного завдання – підвищення рівня соціального забезпечення, вирішує ще два питання: стимулювання розвитку економіки та розвиток фондового ринку.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив Григорій Овчаренко, голова ради Всеукраїнської асоціації НПФ, експерт з питань пенсійної реформи.

«Запуск накопичувальної пенсійної системи створює значний і довгостроковий фінансовий ресурс, саме це приводить до розвитку фондового ринку і появи нових фінансових інструментів», – сказав він.

За словами експерта, українські підприємства зможуть залучати кошти, вже не потрібно буде шукати кошти за межами України, як це наразі роблять великі підприємства. Також запуск накопичувального рівня зменшує вартість залучених коштів, і це позитивно впливає на економічну активність, а це, у свою чергу, приводить до зростання ВВП.

Читайте також: Накопичувальна пенсія: експерти оцінили переваги й недоліки державних і недержавних фондів

«Як демонструє досвід інших країн, наприклад Польщі, накопичувальна система робить економіку стійкішою до системних криз», – підкреслив Овчаренко.

Експерт також наголошує на такому аспекті, як підвищення фінансової активності та грамотності: «Запуск обов’язкового накопичувального рівня автоматично залучає велику кількість осіб до роботи з фінансовими інструментами, це підвищує рівень фінансової грамотності, люди відчувають більше відповідальності та є активнішими в плануванні свого фінансового майбутнього».

Читайте також: Експерт назвав ключову умову запровадження накопичувальної пенсійної системи

Як повідомлялося, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні вирішить питання із забезпечення достойними пенсіями та потужним інвестиційним ресурсом.

Кабінет Міністрів 2 червня затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-