Імпортне вугілля забезпечить необхідні обсяги для роботи ТЕС та ТЕЦ – Міненерго

Імпортне вугілля забезпечить необхідні обсяги для роботи ТЕС та ТЕЦ – Міненерго

Укрінформ
Імпортне вугілля вже транспортується до України, є контракти на імпорт та можливість їх оплачувати, тож належна робота генерації буде забезпечена.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», коментуючи наявність запасів вугілля, необхідних для роботи ТЕС та ТЕЦ.

«Ми маємо контракти по імпорту на 4 млн, очікуємо ще на 2 млн контрактів до кінця опалювального періоду. Крім того, у нас є власний видобуток», – зазначив заступник міністра. Він додав, що на сьогодні імпортоване вугілля почало надходити на ТЕС та ТЕЦ достатньо ритмічно.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко під час виступу у Верховній Раді зазначив, що атомну генерацію буде активно задіяно у виробництві електроенергії, працюватиме 14 з 15 блоків АЕС.

Читайте також: Україна має контракти на імпорт 4 мільйонів тонн вугілля

Як повідомлялося, за даними Міністерства енергетики, станом на ранок 18 жовтня запаси вугілля на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей становили 752,9 тис. тонн, що на 5,9% менше порівняно із запасами на 11 жовтня. Згідно із затвердженим міністерством планом, на 18 жовтня на складах мало бути 2,896 млн тонн вугілля. Таким чином, фактичні запаси палива менші від планових у 3,8 раза.  

Міністерство енергетики планує зобов'язати виробників електроенергії з вугілля припиняти виробництво у разі зменшення запасів вугілля на складах нижче гарантованого рівня. Міністерство розраховує на збалансування запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ за рахунок імпорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-