Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030»

Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030»

Укрінформ
Делегація України на чолі з послом України у Франції Вадимом Омельченком передала 15 жовтня генеральному секретарю Міжнародного бюро виставок Димитру Керкетзесу лист-заявку на участь у відборі країни-кандидата на проведення в Одесі Всесвітньої виставки «Експо-2030».

Як передає Укрінформ, про це учасник делегації - директор департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської облдержадміністрації Роман Григоришин повідомив у Фейсбуці .

«Ми це зробили! Україна боротиметься за право проведення Всесвітньої виставки Expo-2030 в Одесі. Сьогодні наша делегація передала лист-заявку на участь у відборі країни-кандидата на проведення виставки саме в Одесі генеральному секретарю Міжнародного бюро виставок Димитру Керкетзесу», - зазначив Григоришин.

За словами директора департаменту Одеської ОДА, Україна змагатиметься з Південною Кореєю (Пусан), Італією (Рим) та Росією (Москва).

Міжнародне бюро виставок прийматиме листи-заявки урядів країн до 29 жовтня 2021 року, а країну-переможця оберуть влітку 2023 року.

Читайте також: Євробаскет-2025: Зеленський закликає виділити гроші для будівництва спорткомплексів

Як відомо, 6 жовтня Кабмін України ухвалив рішення про подачу заявки Міжнародному бюро виставок нa участь України (м.Одеса) при відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030». Тема цієї виставки «Відродження. Технології. Майбутнє».

Всесвітня виставка «Експо…» – одна з найпрестижніших виставок у світі, на яких країни-учасниці демонструють унікальність своїх культур, економічний і науково-технічний потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-