Євробаскет-2025: Зеленський закликає виділити гроші для будівництва спорткомплексів

Євробаскет-2025: Зеленський закликає виділити гроші для будівництва спорткомплексів

Укрінформ
Федерація баскетболу України визначила два міста, які претендуватимуть на проведення матчів Євробаскета-2025 – це Київ та Львів.

Президент України Володимир Зеленський в листі Прем’єр-міністру Денису Шмигалю закликав Уряд забезпечити спільно з Федерацією баскетболу України здійснення усіх необхідних підготовчих заходів щодо організації та проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2025 році, передає Укрінформ.

«За результатом зустрічі 29 вересня 2021 року з президентом ФІБА-Європа Т. Демірелем прошу забезпечити спільно з Федерацією баскетболу України здійснення усіх підготовчих заходів щодо організації та проведення в Україні групового і фінального етапів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025), передбачивши, зокрема, в проекті Державного бюджету України на 2022 рік кошти, необхідні для початку спорудження мультифункціональних спортивних комплексів, що відповідають відповідним вимогам», - цитує лист Президента сайт ФБУ.

Читайте також: Зеленський: Україна виконає всі вимоги для проведення Євробаскету

Наприкінці вересня в офісі Президента України відбулася зустріч Володимира Зеленського із президентом ФІБА-Європа Тургаєм Демірелєм та головою Федерації баскетболу України Михайлом Бродським. Головною темою зустрічі стала заявка ФБУ на проведення чоловічого чемпіонату Європи-2025 у Києві та Львові.

Нагадаємо, ФІБА затвердила заявку Федерації баскетболу України, тож Україна разом із Кіпром, Фінляндією, Латвією, Угорщиною та Росією боротиметься за право провести турнір.

42-й чемпіонат Європи відбудеться в вересні 2025 року в чотирьох країнах — за системою, яку вперше та вдало було запроваджено ФІБА в 2015 році. Як і раніше, одна з чотирьох країн-господарок прийматиме і фінальну стадію — плей-офф та медальні матчі Євробаскета.

Читайте також: Новий баскетбольний сезон стартує матчем за Суперкубок України

Країн, які окрім групового раунду також претендують і на проведення вирішальної стадії чемпіонату Європи, чотири. Серед них Україна, яка конкуруватиме за це право з Латвією, Угорщиною та Росією.

Задля отримання прав на проведення турніру в Україні має бути побудовано дві сучасні спортивні арени. Для матчів групового раунду місткість залу має бути не менше 10 тисяч місць, а для фінального поєдинку – не менше 15 тисяч.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-