Новий баскетбольний сезон стартує матчем за Суперкубок України

Новий баскетбольний сезон стартує матчем за Суперкубок України

Фото
Укрінформ
В Україні з’являться дві нові баскетбольні арени до Євробаскету-2025.

Президент федерації баскетболу України Михайло Бродський розповів про плани побудувати в Україні дві баскетбольні арени на 10 і 15 тисяч глядацьких місць до майбутнього Євробаскету-2025, повідомляє Укрінформ. Про це президент федерації розповів на презентації за підтримки Parimatch нового баскетбольного сезону напередодні матчу за Суперкубок України.

Читайте також: Де дивитися матч Суперкубка України з баскетболу

«Мені доручили ініціювати заявку країни до міжнародної федерації щодо проведення Євробаскету-2025. Ми потрапили до списку з шести країн, які претендують на проведення чемпіонату Європи. 30-го вересня очікується зустріч президента ФІБА з Володимиром Зеленським щодо побудови в Україні двох арен, які вміщатимуть 10 і 15 тисяч уболівальників. Одна з арен повинна бути в Києві. Ще одна – орієнтовно у Львові. Умова ФІБА в тому, що будівництво арен повинні завершити в 2024-му році», - сказав Михайло Бродський.

Окрім того, президент федерації наголосив на важливості вакцинації, як однієї з умов повних трибун в новому сезоні Суперліги.

Читайте також: «Прометей» обіграв росіян у фіналі відбору баскетбольної Ліги чемпіонів

«Всім треба вакцинуватися. 90% всіх наших гравців вакциновані. Ми строго виконуватимемо вказівки держави відносно кількості вболівальників на трибунах. Якщо люди будуть вакцинуватися, не будуть хворіти, то ми побачимо заповнені трибуни і на 50, і на 100 відсотків», - висловився Михайло Бродський.

«Телеканал XSPORT транслюватиме ігри збірних і Суперліги. 2+2 й УНІАН теж буде транслювати лігу. Окрім того, ліга виходитиме на ютуб-каналі 1+1. Вболівальники матимуть змогу дивитися баскетбол і спостерігати зростання нашого спорту», - додав президент федерації про трансляцію матчів Суперліги і збірної України в новому сезоні.

Як повідомляв Укрінформ, баскетбольний сезон розпочнеться матчем за Суперкубок України. «Прометей» і «Будівельник» гратимуть за трофей в київському Палаці спорту 22 вересня. Початок матчу – о 18:30 за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-