Глава комітету ВР прогнозує внесення в листопаді змін до бюджету-2021

Глава комітету ВР прогнозує внесення в листопаді змін до бюджету-2021

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрій Арістов вважає високою ймовірність внесення до кінця листопада нових змін до цьогорічного державного кошторису.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.  

На запитання кореспондента, чи може парламент знову переглянути доходи й видатки бюджету-2021, Арістов відповів, що це “цілком ймовірно".

"Темпи бюджетних надходжень непогані. Також у нас була дискусія з пані Южаніною (голова комітету з питань податкової та митної політики ВР 8-го скликання - ред.), яка нагадала, що в історії були випадки, коли інфляція допомагала перевиконувати бюджет. І зароблені понад план 40 мільярдів гривень до кінця року можуть перетворитися на 90. Відповідно, з’явиться додатковий ресурс для виконання соціальних завдань, які постануть перед державою у зв’язку з підвищенням вартості газу. Думаю, в листопаді справді ще вноситимемо зміни”, - сказав очільник комітету.

Читайте також: До проєкту бюджету-2022 подали понад 3200 правок

Окрім того, повідомив Арістов, Міністерство фінансів уже готує зміни до бюджету для розв’язання проблеми заборгованості перед шахтарями. Адже мільярда гривень, передбачених на ці цілі у законі, що був ухвалений парламентом минулої п’ятниці, для комплексного вирішення питання не вистачить.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 жовтня ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до держбюджету-2021, які передбачають збільшення доходів та видатків на майже 40 млрд гривень.

Ці кошти спрямовуються, насамперед, на виплату пільг та житлових субсидій громадянам - 12,05 млрд грн, на дороги Укравтодору - 15 млрд грн, на виплату зарплат військовослужбовцям ЗСУ - 4,8 млрд грн. Документ передбачає також додаткове виділення 4 млрд грн на субвенції місцевим бюджетам на будівництво об’єктів соціально-культурної сфери і транспортної інфраструктури, 1 млрд грн - на погашення заборгованості із зарплат шахтарям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-