Рада збільшила доходи та видатки держбюджету-2021 майже на 40 мільярдів

Рада збільшила доходи та видатки держбюджету-2021 майже на 40 мільярдів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до держбюджету-2021, який передбачає збільшення доходів та видатків на майже 40 млрд гривень.

За законопроєкт №6052 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів проголосували 256 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документом пропонується збільшити доходи і видатки загального фонду державного бюджету на 39,41 млрд грн. Це збільшення відбудеться за рахунок податку на прибуток підприємств - на 30 млрд грн, ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування - на 2 млрд грн, ПДВ із ввезених на митну територію України товарів - на 6,66 млрд грн, збору під час набуття права власності на легкові автомобілі - на 0,75 млрд грн.

Читайте також: Доходи місцевих бюджетів за 9 місяців зросли на 20% - Мінфін

Ці кошти спрямовуються, насамперед, на виплату пільг та житлових субсидій громадянам - 12,05 млрд грн, на дороги Укравтодору — 15 млрд грн, на виплату зарплат військовослужбовцям ЗСУ - 4,8 млрд грн. Документ передбачає також додаткове виділення 4 млрд грн на субвенції місцевим бюджетам на будівництво об’єктів соціально-культурної сфери та транспортної інфраструктури, 1 млрд грн - на погашення заборгованості з виплати зарплати шахтарям.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня зміни до бюджету-2021 було прийнято за основу.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-