До проєкту бюджету-2022 подали понад 3200 правок

До проєкту бюджету-2022 подали понад 3200 правок

Укрінформ
У понеділок,18 жовтня, відбудеться засідання бюджетного комітету Верховної Ради, на якому узгодять параметри законопроєкту про держбюджет-2022 до першого читання.

Це підтвердив в інтерв’ю Укрінформу голова комітету Юрій Арістов.

До розгляду законопроєкту у першому читанні, за його словами, подано понад 3 200 правок.

“Як завжди, багато пропозицій стосуються галузевих змін. Наприклад, пропонують суттєво зменшити оборонний бюджет чи фінансування силового блоку й віддати вивільнений ресурс пенсіонерам. З урахуванням того, що концепцією президентської програми це не передбачено, намагаємося такі правки відразу групувати і вилучати з розгляду”, - розповів парламентарій.

Він зауважив, що члени комітету розглядають правки синхронно з Мінфіном. І поки що є концептуальні розбіжності в баченні деяких напрямків фінансування.

Читайте також: Від добровільного декларування бюджет вже отримав 4,5 мільйона - Гетманцев

“Приміром, Міністерство регіонального розвитку хоче удвічі збільшити бюджет Фонду регіонального розвитку і, так розумію, конкурувати з програмою “Велике будівництво”. Таке бажання зрозуміле, тому що йдеться про їхню відповідальність. Та поки що незрозуміло, за рахунок якого ресурсу це можна зробити”, - наголосив Арістов.

Також багато депутатських пропозицій пов'язані з локальними проєктами.

“Минулого року ми їх систематизували та об'єднали. У такий спосіб діятимемо й тепер”, - запевнив голова бюджетного комітету.

Арістов зазначив, що на понеділок заплановане засідання комітету, на якому й буде ухвалено остаточне рішення про направлення документа на перше читання. Розпочати розгляд документа у сесійній залі планують у середу, 20 жовтня.

Читайте також: Юрій Арістов, голова комітету ВР з питань бюджету

Як повідомлялося, 15 вересня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2022 рік”. Прогнозований номінальний ВВП країни за підсумками наступного року - 5 368,7 млрд гривень. За розрахунками, він має зрости на 3,8% порівняно із 2021-им (це — рекордні темпи за останнє десятиліття). Очікувані бюджетні надходження — 1 277,7 млрд гривень (плюс 161,7 млрд грн до цьогорічних показників), видатки - 1 465,7 млрд грн (плюс 103 млрд грн), бюджетний дефіцит — 188 млрд гривень. Таким чином, у відсотковому співвідношенні дефіцит бюджету знижується — до 3,5% проти 5,5% у 2021 році.

До 1 жовтня депутати мали змогу подавати правки та пропозиції до законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-