Від добровільного декларування бюджет вже отримав 4,5 мільйона - Гетманцев

Від добровільного декларування бюджет вже отримав 4,5 мільйона - Гетманцев

Інфографіка
Укрінформ
З початку вересня в рамках податкової амністії в Україні вже задекларовано 90,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Фейсбуці

"На цей час у рамках податкової амністії задекларовано вже 90,5 млн грн, платежі в бюджет - 4,5 млн", - повідомив Гетманцев.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня 2021 року громадяни України отримали можливість одноразово задекларувати доходи, нерухоме і рухоме майно, щоб у майбутньому уникнути неприємних запитань про їх походження.

У липні Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів і підвищення податкової культури громадян шляхом введення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами активів, що їм належать, і сплати одноразовго збору в бюджет".

Читайте також: Невелика сума, але ми тільки починаємо: Гетманцев про результати добровільного декларування

Документ створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, і сприятиме залученню в економіку додаткових ресурсів. Процедура декларування є абсолютно добровільною, декларант при цьому не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Запропоновано три основні ставки для сплати збору: 5% - загальна ставка для валютних цінностей і майна, які знаходяться в Україні; 9% - для іноземних активів; 2,5% - для декларування активів у вигляді ОВДП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-