Компанії, які поважають споживачів, найбільш чутливі до вимог часу - експерт

Компанії, які поважають споживачів, найбільш чутливі до вимог часу - експерт

Укрінформ
Компанії, які поважають споживачів, мають змінюватися відповідно до вимог сьогодення і насамперед - дбати про здорове довкілля.

Таку думку висловила на конференції з питань кругової економіки директорка зі зв’язків з інвесторами компанії МХП Анастасія Соботюк, повідомляє журнал ЕСОBUSINESS.

Соботюк поділилася практичним досвідом компанії щодо становлення культури ведення "зеленого" бізнесу в харчовій промисловості.

«Світ змінюється, і разом з цим потребують змін компанії, які поважають споживачів. Той, хто сьогодні розуміє, що кругова економіка — це не тренд, а реальні дії, прямує на крок вперед, досягає бізнес-цілей, встановлює нові правила і розвиває культуру ведення бізнесу», - вважає директорка МХП зі зв'язків з інвесторами.

Близько 150 учасників взяли участь в онлайн-конференції «Кругова економіка: можливості й переваги для малих, середніх та великих компаній». Подія була організована за підтримки США в рамках Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР.

Читайте також: Бізнес закликає до об’єднання зусиль з владою для успіху на кліматичних переговорах

Зазначалося, що 55% із понад 50 млрд тонн парникових викидів генерує щороку неефективна енергетична система, а 45% — лінійна економіка, що характеризується переспоживанням, хибними підходами до виробництва товарів та браком системного мислення. Натомість кругова (циркулярна) економіка — модель економічного розвитку, що базується на раціональному споживанні ресурсів та їх відновленні.

Як повідомляв Укрінформ, циркулярність зменшує попит на сировину і загальний вплив на природу, мінімізує шкідливі наслідки (наприклад, викиди вуглецю і забруднення повітря) та збільшує позитивний вплив через впровадження відновлюваних джерел енергії й очищення довкілля. Крім того, повторне використання, ремонт та переробка ведуть до створення нових робочих місць.

В Україні вже є приклади переходу до безвідходного виробництва в аграрній сфері та переробці. Йдеться, приміром, про переробку меляси й жому (відходів переробки цукрових буряків, які раніше просто викидали на поле) на біогаз. Так само їх можна використовувати для виготовлення дріжджової продукції.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-