АРМА від початку року розшукало активів на понад 8,5 мільярда

АРМА від початку року розшукало активів на понад 8,5 мільярда

Укрінформ
Протягом дев’яти місяців 2021 року АРМА розшукало частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю понад 8,5 мільярда у гривневому еквіваленті.

Про це повідомляє пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів, передає кореспондент Укрінформу.

“У результаті опрацювання 2308 звернень, які надійшли до агентства від правоохоронних органів протягом дев’яти місяців 2021 року, АРМА розшукала частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю понад 8,5 мільярда у гривневому еквіваленті”, - йдеться у повідомленні.

Загалом починаючи з 2017 року АРМА розшукала активів загальною вартістю близько 100 млрд грн.

Зазначається, що АРМА за 9 місяців розшукала понад 5485 земельних ділянок, 4414 об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 769 одиниць сільгосптехніки з комплектуючими, 684 одиниці автомобільного транспорту, 525 одиниць іншого майна (товарів), 265 майнових прав інтелектуальної власності, 56 одиниць сільгосппродукції, 41 одиницю морського/річкового транспорту, 21 одиницю майнових прав та прав інтелектуальної власності, а також 3 одиниці авіаційного/повітряного транспорту.

Читайте також: Надходження до бюджету від АРМА з початку року зросли на 250%

Всього протягом цього періоду відомство розшукало понад 12 тисяч одиниць майна.

Також повідомляється, що впродовж 2017 – дев’яти місяців 2021 рр. АРМА загалом розшукала понад 81,3 тис. земельних ділянок, 36,4 тис. об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 5,8 тис. одиниць сільгосптехніки, майже 10,7 тис. одиниць транспорту та 217,5 тис. іншого майна (товари, продукція тощо).

“Інформацію про розшукані активи Агентство надало правоохоронним органам, які в ході розслідування кримінальних проваджень можуть накласти арешт на ці активи та передати їх в управління АРМА для фізичного збереження або збереження економічної вартості”, - зазначили в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, у період січня-вересня 2021 року чисті надходження до державного бюджету від комерційної діяльності управителів арештованими активами зросли на 250% порівняно з минулим роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-