Держава компенсує 25% витрат аграріям, які використовують технології зрошення земель

Держава компенсує 25% витрат аграріям, які використовують технології зрошення земель

Укрінформ
Кабінет Міністрів на позчачерговому засіданні 11 жовтня затвердив порядок надання державної підтримки товаровиробникам, які використовують меліоровані землі.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, держава компенсує 25% витрат тим агровиробникам, які встановили або модернізували системи зрошення у своїх господарствах. Модернізація системи зрошення земель у південних регіонах України дасть змогу збільшити їх врожайність щонайменше удвічі, що сприятиме зростанню ВВП та створенню нових робочих місць. Цього року безповоротна дотація для аграріїв за відповідною програмою складе 50 млн грн.

«Меліорація таких земель — це один із ключових елементів підвищення врожайності наших аграріїв до рівня передових держав, а це означає збільшення експортної виручки, збільшення кількості робочих місць та реінвестицій в економіку. Саме тому уряд ухвалив рішення виділити кошти українським фермерам, які впроваджують у себе відповідні технології зрошення. Це інвестиції в підвищення продуктивності економіки та майбутнє країни», — відзначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Мінагро підписало меморандум з IFC про розвиток зрошення в Україні

Очільник уряду також підкреслив, що перед Міністерством аграрної політики стоїть завдання розпочати пілотні проекти у сфері меліорації земель на основі державно-приватного партнерства.

Як повідомлялося, у проєкті Державного бюджету України на 2022 рік Кабінет Міністрів пропонує виділити на державну підтримку аграрного комплексу України 8 млрд гривень. Так, за програмами відшкодування вартості сільгосптехніки, здешевлення кредитів та страхових платежів, розвитку тваринництва, рослинництва, садівництва, виноградарства та хмелярства, надання дотації на зрошення для 1 200 сільгоспвиробників заплановано спрямувати 4,6 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-