Стартують щорічні збори МВФ та Світового банку – Шевченко анонсував зустрічі

Стартують щорічні збори МВФ та Світового банку – Шевченко анонсував зустрічі

Укрінформ
Сьогодні, 11 жовтня, розпочинаються Щорічні збори Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку; офіційна частина зборів відбудеться з 11 до 17 жовтня в онлайн-форматі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко. 

"Сьогодні розпочинаються Щорічні збори МВФ та Групи Світового банку. Кожного року голови центральних банків, міністри фінансів, представники бізнес-кіл, громадських організацій та науковці держав-членів цих організацій з усього світу збираються, щоб обговорити актуальні питання забезпечення фінансової стабільності та виклики для світової економіки. Цього року офіційна частина зборів відбудеться з 11 до 17 жовтня в онлайн-форматі", - написав Шевченко.

Читайте також: Нацбанк сподівається, що програму МВФ продовжать більш як на пів року

За його словами, команда Національного банку планує долучитися до заходів, що відбуватимуться в межах цих зборів, а також проведе двосторонні зустрічі із міжнародними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня цього року Україна отримала 2,7 млрд дол. США від Міжнародного валютного фонду у рамках допомоги країнам - учасницям МВФ у відновленні економік, що постраждали внаслідок пандемії коронавірусу.

Читайте також: Керівництво МВФ у неділю вирішуватиме долю Крісталіни Георгієвої - ЗМІ

Місія МВФ 21 вересня 2021 року розпочала роботу в Україні для продовження першого перегляду програми stand-by. Віртуальна місія щодо першого перегляду програми stand-by закінчилася у середині лютого без рекомендації про виділення другого траншу.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на суму близько 5 млрд дол. із негайним виділенням 2,1 млрд дол. першого траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-