Нацбанк сподівається, що програму МВФ продовжать більш як на пів року

Нацбанк сподівається, що програму МВФ продовжать більш як на пів року

Укрінформ
Національний банк України сподівається що поточну програму співпраці з МВФ буде продовжено на 6-9 місяців. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у своєму Телеграм каналі.

«Поточна програма закінчується 8 грудня цього року, і важливо визначитись, що далі. Наразі ми проводимо консультації з МВФ та сподіваємось на рішення щодо її продовження на 6-9 місяців. Цей термін обумовлений технічною потребою – саме стільки часу потрібно для того, щоб пройти всі передбачені програмою перегляди», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із 21 вересня в Україні у віртуальному режимі працює місія МВФ. Національний банк стверджує, що виконав усі структурні маяки закріплені за установою у Меморандумі про співпрацю України з МВФ.

«Відповідно до початкового графіку наступний транш – 500 млн спеціальних прав запозичень, що трохи більше $700 млн. Однак за результатами переговорів під час місії сума наступних траншів може бути скоригована", - зауважив голова Національного банку Кирило Шевченко.

З його слів, вже зараз, домовляючись про продовження поточної програми, Україні потрібно сідати за стіл переговорів з МВФ і обговорювати базові підходи та принципи, на яких будуть будуватися економічні зміни в наступні 3-5 років.

Читайте також: Міністр фінансів України зустрівся з главою місії МВФ

Як повідомлялося, МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand by для України на суму близько 5 млрд дол. із негайним виділенням 2,1 млрд дол. першого траншу. Віртуальна місія щодо першого перегляду програми stand by закінчилася у середині лютого без рекомендації про виділення другого траншу.

Міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що 18-місячна програма stand by із Міжнародним валютним фондом може бути подовжена на пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-