Керівництво МВФ у неділю вирішуватиме долю Крісталіни Георгієвої - ЗМІ

Керівництво МВФ у неділю вирішуватиме долю Крісталіни Георгієвої - ЗМІ

Укрінформ
Виконавча рада МВФ сьогодні проведе закриту зустріч із директором-розпорядником Крісталіною Георгієвою. Від результатів значною мірою залежатиме, чи залишиться вона на чолі фонду.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, обізнані із ситуацією, передає Укрінформ.

«На засіданні Ради директорів окремо будуть присутні Георгієва, а також юристи фірми WilmerHale», - уточнюється у повідомленні.

За даними агентства, заслуховуватимуться позиції сторін за результатами нещодавно завершеного розслідування юридичної компанії WilmerHale. У його висновках зазначалося, що Крісталіна Георгієва під час перебування на чолі Світового банку в 2017 році чинила «невиправданий тиск» на його персонал, аби змінити дані в рейтинговому звіті Doing Business щодо Китаю. Юристи стверджували, що Георгієва вимагала підвищити рейтинг бізнес-клімату Китаю у той час, як Світовий банк шукав підтримки з боку КНР з метою значного збільшення капіталу.

Георгієва зі свого боку рішуче заперечила ці звинувачення, а її адвокат заявив, що розслідування WilmerHale супроводжувалося порушеннями. Зокрема, за словами адвоката, Георгієва не мала можливості відповісти на звинувачення.

Читайте також: Нацбанк сподівається, що програму МВФ продовжать більш як на пів року

Керівництво МВФ уже збиралося в п’ятницю для розгляду цієї справи. Засідання тривало п’ять годин, після чого було ухвалено розглянути додаткові деталі. Очікується, що остаточне рішення стосовно подальшого перебування Крісталіни Георгієвої на чолі МВФ буде ухвалено не раніше понеділка.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Світовий банк оголосив, що припиняє публікацію щорічної рейтингової доповіді Doing Business, у якій оцінювалися умови для ведення бізнесу в різних країнах. Таке рішення було прийнято у зв'язку з помилками, виявленими у попередніх звітах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-