Енергоефективність має стати національною ідеєю - Домбровський

Енергоефективність має стати національною ідеєю - Домбровський

Укрінформ
Енергоефективність має стати національною ідеєю не тільки для держави, а й для всіх вітчизняних компаній, які хочуть зайняти гідне місце на світових ринках.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив Олександр Домбровський, заступник голови правління МХП, президент «МХП Еко Енерджи», голова правління «зеленої» платформи Global 100% RE Ukraine.

“Оптимальним рішенням для "зеленого" переходу вітчизняної економіки є синергетичний розвиток відновлювальної енергетики та енергоефективності, яка напряму пов’язана з інтенсивністю викидів СО2. Якщо говорити про агропродукцію, то коефіцієнт енергоефективності — один із ключових її параметрів», — наголосив Домбровський.

За його словами, постійна увага до підвищення енергоефективності дозволила МХП успішно конкурувати на зовнішньому ринку і стати другим виробником курятини в країнах ЄС.

«Ми вже багато зробили в цьому напрямку: використовуємо відновлювану енергію; інвестуємо в інноваційні проєкти; використовуємо циркулярну модель економіки, щоб бути повністю екологічно чистою компанією», — підкреслив Домбровський.

Він переконаний, що енергоефективність має стати національною ідеєю не тільки на державному рівні, але й для всього вітчизняного бізнесу.

Що ж до перспектив відновлювальної енергетики в Україні, то, за прогнозом платформи Global 100% RE Ukraine, повністю перейти на ВДЕ нашій країні реально до 2070 року.

Сама ж компанія МХП поставила за мету стати карбоново нейтральною вже до 2030 року.

Читайте також: Глобальна кліматична політика вимагає від бізнесу діяти за новими правилами - експерти

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт «Про енергоефективність», який встановлює нові рамкові умови і механізми досягнення енергетичної ефективності, може бути ухвалений у другому читанні вже у жовтні цього року.

Головна мета законопроєкту – закласти правове підґрунтя для системного розвитку сфери енергоефективності в Україні з урахуванням сучасних підходів та європейських норм, у тому числі Директиви 2012/27/ЄС.

Курс на досягнення кліматичної нейтральності став новим світовим трендом, дотримуватися якого мають і в Україні. Про це заявили учасники дискусійної панелі «Глобальна кліматична політика» VII Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ).

Фото: КМЕФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-