Закон «Про енергоефективність» може бути ухвалений у жовтні – Мінрегіон

Закон «Про енергоефективність» може бути ухвалений у жовтні – Мінрегіон

Укрінформ
Законопроєкт «Про енергоефективність», який встановлює нові рамкові умови і механізми досягнення енергетичної ефективності, може бути ухвалений у другому читанні вже у жовтні поточного року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

«Напередодні в нас відбулось засідання профільного комітету, де ми вже розглянули законопроєкт «Про енергоефективність». Були активні дискусії, а також вносились відповідні правки. В результаті можу стверджувати, що в нас є великі шанси на прийняття цього документавже у жовтні», - заявив Лозинський.

За його словами, головна мета законопроєкту – закласти правове підґрунтя для системного розвитку сфери енергоефективності в Україні з урахуванням сучасних підходів та європейських норм, у тому числі Директиви 2012/27/ЄС.

Зокрема, законопроєкт визначає основні засади державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності, запроваджуються енергетичне планування на місцевому рівні, засади енергоаудиту та енергоменеджменту.

Читайте також: В Україні розробили концепцію розвитку енергетики з відновлюваних джерел

Крім того, передбачається створення національної системи моніторингу енергоефективності, а також встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

«В законопроєкті закладено багато фундаментальних речей, а також присутні хороші інструменти для громад. Можливо, результати його прийняття не будуть помітні через місяць, але з часом ми точно побачимо позитивні зміни», - додав Лозинський.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт «Про енергоефективність» ухвалений у першому читанні у березні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-