Німецька Баварія зацікавлена в постачанні водню з України

Німецька Баварія зацікавлена в постачанні водню з України

Укрінформ
Україна та Німеччина готові до поглиблення співробітництва в сфері розроблення та впровадження водневих технологій, а також можливого постачання водню до Баварії.

Як передає Укрінформ, про це розповіла заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна під час зустрічі з державний міністром у справах Європи та міжнародних відносин федеральної землі Мелані Гумль, повідомляє пресслужба Міненерго.

Підкоморна зазначила, що Україна бачить у Німеччині стратегічного партнера із значним потенціалом поглиблення співробітництва, зокрема в рамках українсько-німецького енергетичного партнерства.

«Міністерство енергетики працює над розробкою нормативно-правової бази для розвитку виробництва та використання водню в Україні із врахуванням міжнародного досвіду та стандартів. Україна прагне створити повний цикл водневої економіки, в який входять виробництво, транспортування, зберігання та споживання водню», - розповіла заступниця міністра енергетики.

Читайте також: «Зелена енергетика»: UBTA підписала меморандум з Українською водневою радою

Сторони обговорили посилення співпраці щодо наукових досліджень, впровадження наукових програм на рівні університетів, профільних наукових інститутів, залучення досвіду Німеччини для розробки Водневої стратегії, а також можливого постачання водню до Баварії.

«Ми перебуваємо на етапі досліджень, оцінки потенціалу виробництва та транспортування водню і будемо раді співпраці щодо обміну дослідженнями», - сказала Підкоморна.

Читайте також: Україна планує посилити співпрацю із Норвегією в сфері «зеленої» енергетики

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня 2021 року НАК "Нафтогаз України" і німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері водневої економіки.

Наразі в Україні триває активна робота з розроблення Стратегії розвитку водневої енергетики в Україні до 2030 року із залученням національних експертів та авторитетних міжнародних експертів, зокрема за підтримки Світового банку.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-