Україна планує посилити співпрацю із Норвегією в сфері «зеленої» енергетики

Україна планує посилити співпрацю із Норвегією в сфері «зеленої» енергетики

Укрінформ
Україна має намір посилити співпрацю з Норвегією в сфері виробництво енергії з відновлювальних джерел (ВДЕ), плануючи залучити норвезькі інвестиції й пожвавити обмін досвідом.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, повідомляє пресслужба Міненерго.

«Ми хотіли б посилити співпрацю з Норвегією в галузі ВДЕ. Наприклад, в рамках стратегії декарбонізації енергетики, Україна планує розвивати офшорну вітрову генерацію. Також нас цікавить розвиток водневої енергетики – технології, пілотні проєкти тощо. Окрім залучення норвезьких інвестицій, буде корисно пожвавити обмін досвідом і напрацюваннями», – розповів Демченков.

Читайте також: Україна і США поглиблюють стратегічний енергетичний діалог - Галущенко

За його словами, ще минулого року Норвегія затвердила власну водневу стратегію, в якій перелічені виклики, пов'язані з безпечністю водневих технологій та заходи по запровадженню відповідних стандартів і законодавчих норм. І відповідний документ є взірцем для України.

«Воднева стратегія Норвегії є одним із якісних прикладів для наслідування. Увага до найдрібніших деталей та відверте визнання сильних і слабких сторін – це підґрунтя для здорової політики у водневій енергетиці. Зараз Україна розробляє власну водневу стратегію, і для нас є взірцевим той рівень якості політичного документу, яких схвалив уряд Норвегії», – додав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Норвегія підписали меморандум про співпрацю в галузі атомної енергетики, що посилює співпрацю між країнами із питань ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-