Нафта починає дешевшати

Нафта починає дешевшати

Укрінформ
На торгах 7 жовтня ціни на нафту продовжують опускатися після падіння майже на 2% напередодні на тлі зростання запасів у США, а також зниження вартості газу на обіцянках Росії збільшити поставки в Європу.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 7 жовтня становила 80,78 дол. за барель, що на 0,37% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу, 6 жовтня, ці контракти подешевшали на 1,8%, до 81,08 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становила до ранку 7 жовтня 76,8 дол. за барель, що на 0,81% нижче підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів опустилася на 1,9%, до 77,43 дол. за барель.

Читайте також: Перед Нафтогазом стоїть завдання наростити видобування газу - Шмигаль

Відповідно до опублікованої 6 жовтня доповіді Міністерства енергетики США, комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,35 млн барелів, до 420,89 млн барелів. Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання запасів на 1 млн барелів, респонденти S&P Global Platts - на 200 тис. барелів.

Запаси на терміналі у Кушинзі, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, збільшилися минулого тижня на 1,5 млн барелів. Товарні запаси бензину в США зросли минулого тижня на 3,26 млн барелів, запаси дистилятів зменшилися на 396 тис. барелів. Аналітики прогнозували збільшення запасів бензину на 400 тис. барелів і падіння запасів дистилятів на 750 тис. барелів.

Принаймні, один технічний індикатор вказував на можливість відкату цін на нафту цього тижня. Індекс відносної сили (relative strength index, RSI, 14-денний) для WTI, що оцінює, наскільки швидким є зростання або падіння цін, у понеділок піднявся до 70 пунктів, що говорить про «перепроданість» ринку, пише Bloomberg.

"Високі ціни не енергоносії в основному обумовлені недоліком поставок, і, ймовірно, ситуація зміниться після зими. Я вважаю обгрунтованими поточні ціни на нафту, але, як і раніше, сумніваюся, що вони можуть піднятися до 100 дол. за барель", - зазначив економіст компанії Oversea-Chinese Banking Corp. у Сінгапурі Хоуї Лі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-