Перед Нафтогазом стоїть завдання наростити видобування газу - Шмигаль

Перед Нафтогазом стоїть завдання наростити видобування газу - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів поставив перед "Нафтогазом України" та "Укргазвидобуванням" задачу наростити видобуток газу й надав усі необхідні для цього інструменти.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед керівництвом Нафтогазу та Укргазвидобування уряд ставить чітку задачу: наростити видобуток власного газу. Всі інструменти для цього були надані, передані ділянки для видобутку, надані ліцензії, є угоди про розподіл продукції", - сказав Шмигаль.

Він назвав питання власного газовидобутку питанням національної безпеки.

Шмигаль також повідомив, що готовність усієї інфраструктури до опалювального сезону становить 99%. У підземних сховищах газу накопичено майже 19 млрд кубометрів газу, що, за словами урядовця, вистачить для проходження осінньо-зимового періоду.

Читайте також: За дев’ять місяців Укргазвидобування скоротило видобуток газу на 4,8%

Як повідомлялося, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам із незадовільним індексом податкоспроможності.

Фото: ugv.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-