Оператор ГТС розраховує на введення спецрахунків для облгазів у середині жовтня

Оператор ГТС розраховує на введення спецрахунків для облгазів у середині жовтня

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) розраховує, що Кабінет Міністрів введе спеціальні рахунки для облгазів у середині жовтня.

Про це сказав генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що в середині жовтня уряд прийме рішення про введення спецрахунків для облгазів, що дозволить нам отримувати кошти, які облгази збирають з населення за послуги з розподілу", - сказав Макогон.

За його словами, це мінімізує ризики накопичення нових боргів, адже кошти списуватимуться із таких рахунків автоматично.

Очільник ОГТСУ наголосив, що накопичена заборгованість облгазів не дозволяє компанії виділяти більше коштів на модернізацію ГТС.

Як повідомлялося, сукупний борг операторів газорозподільчих мереж перед ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) напередодні опалювального сезону становить 8,8 млрд грн, з них понад 6,2 млрд грн - борги облгазів групи РГК.

Читайте також: Україна технічно готова транспортувати 146 мільярдів кубів газу на рік – Оператор ГТС

Для врегулювання заборгованості ОГТСУ у 2020-2021 роках подав близько 50 позовних заяв щодо стягнення заборгованості за врегулювання щодобових негативних небалансів на загальну суму понад 9 млрд грн.

Консалтингова компанія Ernst&Young на замовлення Світового банку розробила механізми вирішення проблеми неоплачених відборів газу з газотранспортної системи, які здійснюють облгази.

Крім того, на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт №3800, який пропонує механізм для запобігання утворення обл-, міськгазами нових боргів за газ для виробничо-технологічних витрат (ВТВ) перед ОГТСУ. Для вирішення проблеми пропонується запровадити спецрахунки, кошти з яких перераховуватимуться за призначенням автоматично.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-