Україна відкрила свій павільйон на виставці «Експо-2020» в Дубаї

Україна відкрила свій павільйон на виставці «Експо-2020» в Дубаї

Фото
Укрінформ
Павільйон України відкрився на Всесвітній виставці «Експо-2020» в Дубаї, яка є найбільшою виставковою подією та об’єднує більше 190 країн світу, міжнародні організації та найбільші світові інноваційні кампанії.

Про це повідомили Укрінформу в Посольстві України в ОАЕ.

«Вперше Україна побудувала власний павільйон для участі у Всесвітній виставці, яка є найбільшою виставковою подією такого типу, для пошуку шляхів зв’язку, співпраці та створення нових партнерських відносин, розвитку інновацій та нових ідей із метою створення кращого майбутнього», - сказав заступник міністра економіки України Михайло Лев на урочистому відкритті павільйону на «Експо-2020».

Український павільйон має форму колоска пшениці. Емблемою павільйону України є дев’ять жовто-блакитних крапок, які символізують тему українського павільйону Smart Ukraine: Connecting Dots (Розумна Україна: точки підключення - ред.).

«Посіяне в землю зерно - це початок нового життєвого циклу. Пшеничний колос, наповнений зернами, зернами надії, новими ідеями, проєктами та людьми - це алегорія нового інноваційного мислення. У цьому чудовому павільйоні ми прагнемо об’єднати ідеї та окремих людей для ведення діалогу про глобальні виклики, які можна подолати лише спільними зусиллями всього людства», - сказав заступник міністра економіки.

В урочистому відкриття взяв участь заступник міністра економіки ОАЕ Абдулла Аль Салех.

«У нас склалися чудові відносини з Україною. Ми спостерігаємо позитивну динаміку розвитку і представлені у вашому павільйоні сфери інновацій є одним з наших пріоритетів», - сказав він.

Український павільйон на виставці «Експо-2020» в Об’єднаних Арабських Еміратах - це єдиний простір, поділений на три тематичні групи: розумне життя, розумне мислення, розумні почуття. Кожна з груп розкриває можливості раціонального, технологічного та екологічного існування крізь призму технологій та інструментів, доступних сьогодні більшості населення світу. Внутрішнє наповнення павільйону відображає унікальність і самобутність українського народу, нашої культури крізь призму сучасних технологій. Основний акцент зроблено саме на інноваціях, які роблять побут екологічним, енергоємним та раціональним. Відвідувачі павільйону України ніби потрапляють на «поле», створене зі справжніх колосків пшениці, «нано-пшениці» і цифрової пшениці. Це символічно демонструє рух України у майбутнє в гармонії з природою і технічним прогресом.

Читайте також: Україна та ОАЕ заявили про готовність розвивати відносини у різних сферах - Мінекономіки

У виставці «Експо-2020» в Дубаї представлені павільйони 192 країн світу. Вперше в історії всесвітніх виставок кожна країна має власний павільйон, також окремі павільйони зведено для міжнародних організацій та партнерів виставки. Виставка проходить у Dubai Exhibition Centre й триватиме до кінця березня наступного року. «Експо-2020» мала відбуватися з кінця жовтня минулого до початку квітня поточного року, але через пандемію дати проведення було змінено.

Україна відкрила свій павільйон на виставці «Експо-2020» в Дубаї/ Фото Віталія Федяніна

Площа виставки становить 438 га. Бюджет, виділений на проведення, 7 млрд доларів США. Заявлена мета проведення виставки - створення єдиної мережі співпраці між країнами, організаціями і новаторами для спільного вирішення глобальних проблем. За задумом організаторів, «Експо-2020» в Дубаї стане рушійною силою для втілення глобальних інновацій, що надихають на створення креативних рішень, реалізація яких можлива в різних масштабах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-