Україна та ОАЕ заявили про готовність розвивати відносини у різних сферах - Мінекономіки

Україна та ОАЕ заявили про готовність розвивати відносини у різних сферах - Мінекономіки

Укрінформ
Україна зацікавлена у швидкому поглибленні торгово-економічної взаємодіє з Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ).

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко під час онлайн зустрічі з державним міністром зовнішньої торгівлі ОАЕ Тані бін Ахмедом Аль Зейудіа, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Україна зацікавлена у залученні іноземних інвестицій. Наразі прийнято низку законодавчих ініціатив для поліпшення інвестиційного клімату. Зокрема, закони про державну підтримку проектів із залученням великих іноземних інвестицій понад 20 млн євро, запровадження індустріальних парків, державно-приватне партнерство. Маємо широке коло сфер, які можуть зацікавити бізнес. І коли говоримо про інвестиції, то маємо на увазі не лише кошти, а й інновації, технології та людський капітал», – зазначив під час зустрічі Олексій Любченко.

Загалом, українська сторона найбільш перспективними сферами для двостороннього співробітництва вважає ІT сферу, сільське господарство, промисловість, енергетику та енергоефективність, а також продовження співробітництва у галузях туризму та космосу.

Тані бін Ахмед Аль Зейуді висловив зацікавленість щодо інвестиційної політики України та попросив надати еміратській стороні вичерпну інформацію щодо урядових програм підтримки інвестицій.

«Ми готові починати працювати в усіх визначених напрямках. Очікуємо на детальну інформацію та вже готові приступити до розробки чіткої програми поглиблення наших взаємовідносин у економічних питаннях».

Читайте також: Візит Президента України до ОАЕ: цікаві й невідомі деталі

Під час зустрічі сторони обговорили участь України у Всесвітній виставці «Експо – 2020», яка розпочне свою роботу восени у м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати).

«Сподіваюся, що участь України у «Експо – 2020» дозволить не лише обмінятися культурними цінностями, а й стати надійною платформою для всебічного поглиблення взаємовідносин між нашими країнами», - зауважив перший віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, цьогорічний офіційний візит Президента Володимира Зеленського до Об’єднаних Арабських Еміратів став одним з найуспішніших закордонних візитів глави Української держави.

У межах візиту до ОАЕ було підписано низку угод та меморандумів українськими державними й приватними компаніями на загальну суму близько 3 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-