З громадами підписали новий меморандум щодо тарифів на тепло

З громадами підписали новий меморандум щодо тарифів на тепло

Укрінформ
Меморандум, укладений між міськими головами, Кабінетом Міністрів та НАК "Нафтогаз України", дозволить стабільно пройти опалювальний сезон 2021/2022 років.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей меморандум визначає стабільне проходження опалювального сезону. Хочу запевнити, що тарифи на централізоване опалення, а також на централізоване постачання гарячої води підвищуватися не будуть", - сказав Чернишов.

Читайте також: Технічна готовність до старту опалювального сезону в регіонах становить 99% - Чернишов

За його словами, технічна готовність до опалювального сезону становить 99%, а найближчими днями досягне 100%. Відповідно, опалювальний сезон розпочнеться вчасно й у штатному режимі.

Як повідомлялося, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Читайте також: Тарифи на газ і тепло для людей не зростуть до кінця опалювального сезонуПрезидент

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам із незадовільним індексом податкоспроможності.

Громадам також передадуть додатково 4% надходжень від податку на доходи фізичних осіб та залишать у місцевих бюджетах у 2022 році 13,44% надходжень акцизного податку на пальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-