У ENTSO-E високо оцінюють прогрес України у підготовці до синхронізації

У ENTSO-E високо оцінюють прогрес України у підготовці до синхронізації

Укрінформ
У рамках робочого візиту до Брюсселя у вівторок відбулася зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка з генеральним секретарем ENTSO-E Сонею Твохіг та головою правління ENTSO-E Іоакімом Ванзетта. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зазначається, що Галущенко поінформував європейську сторону про інтенсивність робіт з підготовки до синхронізації української енергосистеми з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Керівництво ENTSO-E висловило підтримку українській стороні на шляху до синхронізації з європейською енергосистемою. Також сторони погодили подальші кроки щодо підготовки до синхронізації.

«Технічна синхронізація енергосистем України і Європи – це головний етап інтеграції наших енергетичних ринків. Тому позитивна оцінка прогресу України дуже важлива на цьому етапі підготовки. Вдячний за підтримку нашим європейським партнерам», - зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, синхронізація Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) до ENTSO-E запланована на 2023 рік. На лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E.

Читайте також: Синхронізація з ENTSO-E унеможливить монополізацію на енергоринках – Міненерго

За словами заступника міністра енергетики з питань євроінтеграції Ярослава Демченкова, синхронізація Об'єднаної енергетичної системи України із ENTSO-E унеможливить функціонування нинішніх монополій на енергетичних ринках.

ENTSO-E – європейська мережа, що об'єднує 43 операторів системи передачі електроенергії у 36 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-