Майже 70% української електроенергії можна вважати чистою – Міненерго

Майже 70% української електроенергії можна вважати чистою – Міненерго

Укрінформ
Майже 70% електроенергії, яка виробляється в Україні, можна вважати чистою енергією.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра енергетики з питань євроінтеграції Ярослав Демченков під час зустрічі групи високого рівня з розвитку енергетичних мереж у Центральній та Південно-Східній Європі (CESEC), повідомляє Міненерго.

"Викиди вуглецю в Україні вже зараз суттєво нижчі за середньоєвропейські. На сьогодні вже майже 70% генерації України можна вважати чистою енергією", – наголосив Демченков.

Він також поінформував, що Україна може розташовувати морські вітропарки у шельфовій частині Чорного моря з подальшим використанням таких об'єктів як енергетичні хаби.

Крім того, заступник міністра повідомив, що долучення України до створення єдиної інфраструктури для транспортування водню в Європі сприятиме розвитку водневого виробництва та реалізації частини Європейської водневої стратегії.

Читайте також: Енергосистема України готова до роботи в ізольованому режимі – Міненерго

Як повідомлялося, у липні 41,35% від проданої на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку електроенергії становила енергія, вироблена з вугілля. У серпні частка такої електроенергії у продажах становила 33,22%.

Фото: mpe.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-