Енергосистема України готова до роботи в ізольованому режимі – Міненерго

Енергосистема України готова до роботи в ізольованому режимі – Міненерго

Укрінформ
Представники генеруючих компаній підтвердили технічну можливість роботи Об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в ізольованому режимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики за підсумками засідання робочої групи щодо супроводження процесу інтеграції ОЕС з ENTSO-E.

Зазначається, що під час наради представники НЕК «Укренерго», НКРЕКП, генеруючих компаній, а також галузеві експерти обговорили підготовлений перелік генеруючого обладнання електростанцій, яке буде або може бути задіяне під час роботи енергосистеми в ізольованому режимі.

"Представники генеруючих компаній підтвердили технічну можливість використання складу обладнання під час проходження ізольованого режиму", - зазначили у міністерстві.

Також у ході засідання обговорили динаміку процесу синхронізації і стан виконання напрацьованих рішень.

Читайте також: Українська енергосистема готова до опалювального сезону на 90% - Шмигаль

Як повідомлялося, синхронізація Об'єднаної енергосистеми України з ENTSO-E запланована на 2023 рік. На лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E.

ENTSO-E - європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європейського континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-