Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у середу, 22 вересня, на даних Американського інституту нафти (API) про зниження запасів у США за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,18 за барель, що на $0,82 (1,1%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,81 (1,15%) - до $71,3 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $74,36 і $70,49 відповідно.

API у вівторок повідомив, що запаси нафти у США за минулий тиждень впали на 6,1 млн барелів, бензину - на 432 тис. бар. і дистилятів - на 2,7 млн ​​бар. Запаси на терміналі у Кушингу (Оклахома), де зберігається нафта, якою торгують на NYMEX, скоротилися на 1,7 млн ​​бар.

Читайте також: Ціна газу на біржі перевищила 30 тисяч гривень за тисячу кубів

Сьогодні ринок стежитиме за даними Управління енергетичної інформації (EIA) про динаміку запасів нафти і палива у США. Очікується, що пропозиція залишиться обмеженою після того, як Royal Dutch Shell - найбільший виробник вуглеводнів в американській зоні Мексиканської затоки - заявив, що пошкодження його морських перевантажувальних потужностей обмежить виробництво сировини до початку наступного року.

Прагнучи підтримати ринок, деякі виробники, що входять до групи ОПЕК+, збільшують нафтовидобуток до цільового рівня, узгодженого підписантами однойменної угоди, пише Reuters з посиланням на галузеві джерела. Велика частина дефіцитної сировини надходить з Нігерії, Анголи та Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-