Рада пропонує розширити повноваження Рахункової палати

Рада пропонує розширити повноваження Рахункової палати

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2743 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 243 народні депутати.

Так, у пояснювальній записці зазначається, що проєкт закону розроблено з метою забезпечення належного фінансового аудиту та аудиту ефективності використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування Рахунковою палатою. Метою проведення такого аудиту є встановлення фактичного стану справ та надання оцінки продуктивності, результативності і системності використання коштів, що спрямовуються на соціальне страхування громадян, розпорядниками зазначених коштів.

Читайте також: Рахункова палата прагне запобігати порушенням, а не доводити до покарань – Пацкан

Законопроєктом вносяться зміни до деяких законодавчих актів України, якими передбачено зарахування коштів, що надходять від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до Державного бюджету України та використання їх на цілі, передбачені законодавством про загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Окрім цього, проєктом закону пропонується надати повноваження Рахунковій палаті щодо здійснення фінансового аудиту та аудиту ефективності використання коштів фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-