Україна може транспортувати вдвічі більше газу, ніж російські «потоки» разом – Макогон

Україна може транспортувати вдвічі більше газу, ніж російські «потоки» разом – Макогон

Укрінформ
Річна потужність української ГТС становить 146 мільярдів кубометрів газу, що дозволяє транспортувати майже вдвічі більше блакитного палива, ніж за допомогою газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2», обсяг яких лише 55 млрд кубометрів газу на рік.

Про це розповів генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОГТСУ.

«Транзит – це елемент енергетичної та мілітарної безпеки не лише України, а й усієї Європи. Українська ГТС є надійною і безпечною, і ми готові надавати додаткові потужності прокачування газу у розмірі, що перевищує «Північний потік-2». Тобто сьогоднішні потреби Європи ми можемо задовольнити наявними потужностями в Україні, без російського газопроводу», – зазначив керівник ОГТСУ.

За його словами, Україна на сьогодні ніколи не підводила європейських споживачів, і постачання газу жодного разу не переривалось з вини саме української сторони.

Макогон нагадав, що український газотранспортний оператор працює відповідно до норм Третього енергетичного пакета ЄС з дотриманням принципів енергетичної солідарності.

Читайте також: У підземних сховищах накопичили 18,5 мільярда кубів газу

Як повідомляв Укрінформ, російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік – 2». Він побудований з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Водночас Президент Володимир Зеленський створив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-