Зеленський створив робочу групу для протидії загрозам від Nord Stream 2

Зеленський створив робочу групу для протидії загрозам від Nord Stream 2

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський створив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, відповідне розпорядження №545/2021-рп Президент підписав «у зв'язку з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України та безпековими викликами у сфері енергетики, зокрема реалізацією проєкту «Північний потік – 2», який містить прямі загрози національній безпеці та безпеці всього регіону».

У документі вказується, що робоча група має підготувати пропозиції стосовно заходів із запобігання та мінімізації негативних наслідків для держави від спорудження газогонів і напрацювати пропозиції для зменшення окремих загроз у безпековій та енергетичній сферах.

Читайте також: Україна продовжить «дружньо тиснути» на партнерів щодо Nord Stream 2 – МЗС

Відповідно до рішення глави держави робочу групу очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. До її складу, зокрема, увійшли очільник СБУ Іван Баканов, голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, міністр енергетики Герман Галущенко, секретар РНБО Олексій Данілов.

Зазначається, що керівник робочої групи у разі потреби може вносити зміни до її складу та залучати до роботи представників органів виконавчої влади, наукових установ, громадських об'єднань, а також незалежних експертів.

Читайте також: Nord Stream 2 буде використаний проти всієї Європи – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Він побудований з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-