Перевищує 90% - у Мінрегіоні оцінили готовність до опалювального сезону

Перевищує 90% - у Мінрегіоні оцінили готовність до опалювального сезону

Укрінформ
Технічна готовність регіонів України до опалювального сезону становить понад 90%. 

Про це сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

"У першу чергу маємо говорити про фізичну готовність. За даними органів місцевого самоврядування, вона складає понад 90%. Співробітники Мінрегіону регулярно здійснюють візити до регіонів з метою моніторингу ситуації. Йдемо за графіком", - сказав Чернишов.

За його словами, в умовах постійної зміни цін на газ важливим є укладання довгострокових договорів між підприємствами теплопостачання та ТОВ “Газопостачальна компанія” Нафтогаз Трейдинг”. Чернишов зауважив, що ця компанія пропонує для теплокомуненерго одну з найнижчих цін на ринку — 7 420 грн за 1 тис. кубометрів (з ПДВ та без інших надбавок).

Крім того, у Мінрегіоні нагадали, що повноваження зі встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.

Читайте також: Для побутових споживачів ціна на газ залишиться незмінною – Шмигаль

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад і територій закликає місцеву владу не підвищувати цін на тепло для населення.

Водночас, Асоціація міст України зазначає, що для збереження нинішніх тарифів на тепло для населення необхідно запровадити ряд компенсаторів для комунальних підприємств. Зокрема, треба спрямувати субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах за період 2016 - 2021 років в обсязі 37 млрд грн; збільшити нормативи зарахування ПДФО до бюджетів місцевого самоврядування на 5%, а також спрямовувати громадам 50% коштів ДФРР, збільшивши його обсяг до 3% від загального фонду держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-