Для побутових споживачів ціна на газ залишиться незмінною – Шмигаль

Для побутових споживачів ціна на газ залишиться незмінною – Шмигаль

Укрінформ
Уряд виступає гарантом того, що ціна на газ для побутових споживачів за рік не зміниться. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на пресконференції.

«Ціна газу зафіксована річним контрактом НАК Нафтогаз на рівні 7 грн 96 коп. (за кубометр - ред.). Цей контракт діє до 1 травня наступного року. Далі він переглядається, і пропонується наступний контракт на наступний рік», - пояснив Шмигаль.

Він зазначив, що в більшості газопостачальних компаній ціна газу для побутових споживачів також зафіксована на рівні менше або в районі 8 грн за кубометр.

«Це важливий момент. Тому що ціна на газ б’є світові рекорди, ціна на газ наближається і перевищує вже по деяких договорах 700 дол., і це більше 21 тис. грн за 1 тис. кубів. Відповідно, ми як уряд і Нафтогаз як державна компанія виступаємо гарантами того, що для побутових споживачів України ціна на газ не зміниться і буде лишатися згідно з річним контрактом», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Газ для населення під час опалювального сезону не подорожчає - експерт

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) перевищила 23 тис. грн на 1 тис. кубометрів.

Раніше Денис Шмигаль заявляв, що Кабінет Міністрів готовий допомогти органам місцевого самоврядування пройти опалювальний сезон без підвищення тарифів на тепло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-