Ціна газу на біржі перевищила ₴23 тисячі за тисячу кубометрів

Ціна газу на біржі перевищила ₴23 тисячі за тисячу кубометрів

Укрінформ
Минулого тижня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) перевищила 23 тис. грн на 1 тис. кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

Загалом, минулого тижня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 11 компаній, серед них – «Нафтогаз Трейдинг», «Крафт Енерджі», «ОНК-ГРУП». Торгували ресурсом вересня, жовтня та листопада.

«Стартові ціни ресурсів мали тенденцію до підвищення. Найбільше підвищення стартової ціни було зафіксоване на ресурс вересня в ГТС (газотранспортній системі – ред.): станом на 10 вересня середня стартова ціна позицій на продаж становила 23 050 грн, що на 7,57% більше, ніж 6 вересня. Дана тенденція прослідковувалася і щодо інших ресурсів», - повідомляє УЕБ.

Читайте також: Українська ГТС вже зараз готова до транспортування метану

На короткостроковому ринку протягом тижня реалізовано 50 тис. кубометрів газу. Найбільш активними були учасники внутрішньодобовому ринку в ГТС. Протягом тижня на короткостроковому ринку було зафіксоване зростання цін.

Ціни європейських хабів минулого тижня також мали тенденцію до зростання. Найнижчі котирування спостерігались на хабі CEEGEX/HUDEX: 51 євро/МВт-год. станом на 10 вересня. На інших хабах спотова ціна була вищою – до 52,42 євро/МВт-год. на хабі TGE/POLPX.

Читайте також: Газпром знову не забронював додаткових транзитних потужностей – оператор ГТС

Як повідомлялося, ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) у серпні 2021 року забезпечив транзит 3,8 млрд кубометрів газу до країн Європи і прогнозує зменшення обсягів транзиту у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-