Міністр фінансів вважає більш ефективними локальні карантинні заходи

Міністр фінансів вважає більш ефективними локальні карантинні заходи

Укрінформ
Міністр фінансів Сергій Марченко не впевнений, що в Україні доцільні локдауни загальнонаціонального масштабу, бо проблеми можна вирішувати локальними карантинними заходами і вакцинуванням.

Як передає Укрінформ, про це міністр фінансів розповів в інтерв’ю для Українського радіо, повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Чи можливі локдауни загальнонаціонального масштабу? Я не впевнений, що такі обмеження потрібні і можливі, бо локальні карантинні заходи можуть вирішити ті проблеми, які є. Однак локальні заходи будуть застосовані до тих територій, де люди не вакцинуються. Якщо працівники закладів і їхні клієнти будуть імунізовані, то проблем не буде. Я скажу чесно, що не впевнений, чи має держава допомагати тим, хто не вакцинується", - сказав Марченко.

Щоб убезпечити себе від можливих карантинів та локдаунів, треба зробити щеплення, нагадав міністр.

"Я не можу сказати, що це (впровадження карантинних заходів - ред.) суттєво вплине на державний бюджет. Втім, з погляду економічної активності, звичайно, локдаун вплине на фінансовий стан країни. Тому я ще раз закликаю всіх вакцинуватися", - підкреслив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 20 вересня 2021 року набули чинності нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19, передбачені постановою, яку уряд ухвалив 13 вересня.

Читайте також: В Україні набули чинності нові карантинні обмеження

Постанова передбачає, що COVID-сертифікат матиме дві опції (жовту або зелену відмітку) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-