Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Укрінформ
Нафтові ціни знижуються в ході торгів 20 вересня на тлі зміцнення долара перед стартом дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 20 вересня становила 74,8 дол. за барель, що на 0,72% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 17 вересня ці контракти подешевшали на 0,4%, до 75,34 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становила до ранку 20 вересня 71,35 дол. за барель, що на 0,86% нижче підсумкового значення попередньої сесії. У п'ятницю, 17 вересня, вартість цих контрактів опустилася на 0,9%, до 71,97 дол. За барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 3,3%, WTI - на 3,2%.

ФРС на засіданні 21-22 вересня може закласти основу для скорочення обсягів викупу активів, що становить зараз 120 млрд дол. На місяць, вважають експерти, опитані Bloomberg.

Читайте також: Нафта дешевшає на відновленні постачання у США після двох ураганів

"Очікування, пов'язані зі скороченням стимулів Федрезерву, чинять тиск на нафтовий ринок", - зазначає засновник консалтингової компанії Vanda Insights в Сінгапурі Вандана Харі.

Фактори, які підтримували ціни на нафту минулого тижня, зокрема, істотне зниження запасів сировини через повільне відновлення видобутку в Мексиканській затоці, сходять нанівець, зазначає вона.

ICE індекс, що розраховується і відслідковує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), 20 вересня додав 0,16%, більш широкий WSJ Dollar Index - 0,14%. Зміцнення американської валюти робить сировинні товари, зокрема, нафту, менш привабливими для інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-