Закон про продаж будинків разом із земельними ділянками пішов на підпис Президенту

Закон про продаж будинків разом із земельними ділянками пішов на підпис Президенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)» (№5248).

Дані у картці закону на сайті парламенту свідчать про те, що документ направлено на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Так, закон усуває прогалини та удосконалює окремі норми земельного, цивільного законодавства та законодавства про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, які регулюють перехід прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано, а також зворотній порядок одночасного переходу таких прав.

Окрім цього, документ уніфікує правила для переходу прав власності та всіх видів користування земельною ділянкою у випадку переходу права власності або права користування земельною ділянкою у разі набуття права власності на розташовані на такій земельній ділянці об`єкти нерухомого майна і вносить відповідні зміни до статті 120 Земельного кодексу та статті 377 Цивільного кодексу.

Водночас законодавчий акт доповнює ст. 120 Земельного кодексу новою частиною, яка визначає, що предметом переходу права власності на об'єкт нерухомого майна (житловий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду або окрему частку у праві спільної власності на такий об'єкт, об’єкт незавершеного будівництва), який розміщений на земельній ділянці (крім земель державної, комунальної власності), що перебуває у власності попереднього власника нерухомого майна, повинна бути також така земельна ділянка (або окрема частка у праві спільної власності на неї). Умовою такого правочину є одночасний перехід права власності на земельну ділянку, або окремої частки від відчужувача до набувача майна. Відповідні зміни також вносяться до статті 377 Цивільного кодексу, статті 7 Закону «Про оренду землі».

Читайте також: При затвердженні бюджету Рада візьме до уваги «податковий» законопроєкт – депутат

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 вересня ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)» (№5248).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-