При затвердженні бюджету Рада візьме до уваги «податковий» законопроєкт – депутат

При затвердженні бюджету Рада візьме до уваги «податковий» законопроєкт – депутат

Ексклюзив
Укрінформ
У разі прийняття в другому читанні «податкового» законопроєкту №5600 Верховна Рада додатково перегляне проєкт закону про Державний бюджет України на 2022 рік та внесе відповідні зміни.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів народний депутат від фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко.

«Комітету з питань бюджету та Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики слід досить ретельно вивчити запропонований документ, оскільки ми повинні врахувати законопроєкт 5600, який має на меті структурувати надходження в бюджет, і по окремих позиціях значно їх збільшити - близько на 30 млрд грн», - розповів парламентарій.

За його словами, у Верховній Раді також детально розглянуть питання субсидій та врахують нові ціни на газ, щоб навести лад та вберегти українців від «коливань» щодо зміни тарифів на тепло та електроенергію.

Крім того, своєчасне затвердження бюджету Кабінетом Міністрів матиме позитивний результат, оскільки комітети зможуть спокійно розглянути документ по всіх пунктах, вважає народний депутат.

Читайте також: Зміни до Податкового кодексу забезпечать близько ₴30 мільярдів додаткового ресурсу - Марченко

«Цього року проєкт бюджету має більшу соціальну спрямованість. Зокрема, передбачається, що рівень зарплати лікарів буде збільшено до 22 тис грн, а також видатки на медицину – на 38,5 млрд», - додав Олексій Устенко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік. Він, зокрема, передбачає зростання економіки на 3,8%, інфляцію у 6,2% та курс долара - 28,6 грн за дол. Доходи передбачаються на рівні 1 277 млрд грн, видатки - 1465 млрд грн. Дефіцит бюджету знизиться до 3,5% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-