Чернишов каже, що проєкт бюджету має на меті наздогнати втрачене через пандемію

Чернишов каже, що проєкт бюджету має на меті наздогнати втрачене через пандемію

Укрінформ
Законопроєкт про держбюджет на 2022 рік, який напередодні, 15 вересня, затвердив уряд, передбачає економічний розвиток і зростання ВВП на 4% та зменшення дефіциту з 5 до 3%. Це фундаментальний документ, який демонструє економічну позицію держави і уряду.

Про це під час ХХ Міжнародного економічного форуму у Львові повідомив міністр із розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно наздоганяти ті часи, які ми якщо не втратили через пандемію, то були не такими швидкими. Коли кажу «ми», я маю на увазі бізнес, владу і суспільство. Увесь світ сьогодні в ці часи шукає відповідь на запитання, як жити в постпандемічному світі, чи змінився він чи ні, і чи він дійсно постпандемічний, чи перед пандемічний. Що нас чекає далі. Я вважаю, що відповідь на це є тільки одна. Суспільство до кінця не може планувати всі події, які будуть розвиватися в майбутні роки. Вчора на черговому засіданні було прийнято бюджет на 2022 рік (законопроєкт про Державний бюджет України на 2002 рік - ред.), який передбачає близько 4% зростання ВВП, і що є дуже важливим - скорочення дефіциту бюджету з 5 до 3%. Це фундаментальний документ, який демонструє економічну позицію держави і уряду. І я розумію, що ми маємо бути зосереджені виключно на економічному розвитку», - наголосив Чернишов.

Читайте також: Чернишов: Держінспекція архітектури та містобудування - це не заміна ДАБІ

За словами міністра, лише економічний розвиток має забезпечити мотивацію для іноземних інвесторів. І те, що вчора уряд ліквідував ДАБІ, теж дуже позитивна зміна в залученні інвестицій та пришвидшені процесу розвитку підприємництва. Серед працівників нового органу немає держслужбовців та застарілих кадрів – лише фахівці: будівельники та архітектори.

Читайте також: Пріоритети проєкту бюджету-2022: оборона, інфраструктура, підтримка підприємців і медиків...

Ще одним позитивним чинником, який сприятиме інвестиційним вливанням в Україну, Чернишов вважає судову реформу.

Сьогодні, 16 вересня, у Львові стартував ХХ міжнародний форум, який об’єднав понад 1500 експертів із 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-