ПриватБанк vs Суркіси: під Верховним Судом протестували з попкорном і льодяниками

ПриватБанк vs Суркіси: під Верховним Судом протестували з попкорном і льодяниками

Фото
Укрінформ
Члени громадської організації «Демократична сокира» влаштували театралізоване дійство-протест перед будівлею Верховного Суду, де мала розглядатися справа про стягнення з ПриватБанку 350 млн доларів США на користь братів Суркісів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у яскравому флешмобі під назвою “Лядський цирк” взяло участь півсотні активістів.

Як заявив лідер «Демократичної сокири» Юрій Гудименко, вони вважають незаконними спроби стягнути з ПриватБанку гроші на користь братів Суркісів і вимагають прозорого судового процесу за присутності преси й громадськості.

“Ми хочемо, щоб суди були прозорі, щоб там були телекамери, активісти, щоб ми могли бачити, як відбувається весь процес, і контролювати його не тільки ззовні, але й зсередини. А ще, щоб виконувалося чинне законодавство, бо все, що відбувається після ухвалення “антиколомойського” закону — це цирк. Всі суди після цього мали припинитися, а вони продовжуються. Продовжується лядський цирк. Все це виглядає досить огидно”, - сказав Гудименко.

Читайте також: У Верховному Суді не змогли розпочати розгляд у справі Суркісів

Додаючи дійству “циркового” колориту, всім присутнім роздавали попкорн та льодяники.

«Демократична сокира» - українська політична партія та громадська організація, заснована 2018 року, позиціонує себе як праволіберальний рух і неприбуткова організація.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний Суд розглядає касаційні скарги проти ПриватБанку та Кабінету Міністрів на ухвалу Печерського районного суду м. Києва, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн дол.

Читайте також: Стягнення 10 мільярдів з ПриватБанку: ВРП відмовилася розглядати скаргу на суддю Вовка

18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

Родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України.

Фото: Демсокира/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-