У Верховному Суді не змогли розпочати розгляд у справі Суркісів

У Верховному Суді не змогли розпочати розгляд у справі Суркісів

Укрінформ
Велика Палата Верховного Суду не змогла розпочати розгляд справи компаній Суркісів.

 Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі ПриватБанку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"29.06.2021 Велика Палата Верховного Суду мала провести перше судове засідання з розгляду справи про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн доларів США", - йдеться в повідомленні.

У банку зазначають, що розгляд мав відбутися в закритому режимі без участі представників учасників справи. Однак за отриманою в телефонному режимі в канцелярії суду інформацією, у зв'язку з перебуванням судді-доповідача у даній справі на лікарняному, справа Великою Палатою Верховного Суду не розглядалася, про дату та час наступного судового засідання буде повідомлено додатково.

Касаційні скарги ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва прийняті до розгляду Великою Палатою Верховного Суду в зв'язку з існуванням у межах даної справи одразу двох виключних правових проблем, виявлених Касаційним цивільним судом.

Враховуючи викладене, а також значущість цієї справи для ПриватБанку, економіки держави та суспільства, ПриватБанк та Кабінет Міністрів України звернулися до суду з клопотанням про надання можливості брати участь у судових засіданнях.

Читайте також: Суд арештував майно, яке фігурант справи «ПриватБанку» переписав на дружину

Як повідомляв Укрінформ, розгляд касаційних скарг проти ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн дол., був призначений Верховним Судом на 24 березня 2021 року, потім перенесений на 7 квітня.

18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

Родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-