Суд арештував майно, яке фігурант справи «ПриватБанку» переписав на дружину

Суд арештував майно, яке фігурант справи «ПриватБанку» переписав на дружину

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно особи, з якою підозрюваний у справі ПриватБанку проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

Про це інформує пресслужба Апеляційної палати ВАКС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«12 березня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26.02.2021, якою частково задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно, а саме: житлові будинки, земельні ділянки, транспортні засоби колишнього першого заступника голови правління ПАТ «КБ «Приватбанк». За наслідками судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, суд скасував ухвалу слідчого судді в частині відмови в задоволенні клопотання щодо накладення арешту на депозитний рахунок, на якому розміщені грошові кошти, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав, зареєстрованих на особу, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

«У цій частині суд ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі», - повідомляють у суді.

Читайте також: Справа «ПриватБанку»: Апеляційний суд залишив запобіжний захід Яценку без змін

Зазначається, що ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Повний текст рішення буде проголошено 17 березня. Суддя Калугіна І.О. висловила окрему думку в частині накладення арешту на корпоративні права.

За даними ЗМІ, мова йде про майно, яке колишній заступник голови ПриватБанку після затримання в аеропорту Бориспіль переписав на цивільну дружину.

Як повідомлялося, ВАКС застосував до експершого заступника голови правління ПриватБанку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб, тобто до 22 квітня.

Водночас рішенням суду колишньому топменеджеру ПриватБанку була визначена можливість внесення застави в розмірі 52 млн 210 тис. грн.

За нього внесли 52 млн грн застави.

Читайте також: Справа Суркісів: ПриватБанк хоче бути присутнім на засіданні Верховного суду

Раніше трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку вручено підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн.

12 березня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід експершому заступнику голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-