Український видобуток газу майже повністю покриває потреби населення - Шмигаль

Український видобуток газу майже повністю покриває потреби населення - Шмигаль

Укрінформ
Власний видобуток газу в Україні становить трохи більше 13 млрд кубів, і його майже повністю вистачає для потреб населення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Загалом річне споживання газу складає близько 22-23 млрд метрів кубічних по року. Трошки більше 13 млрд кубів – це власний видобуток український, який видобуває НАК "Нафтогаз" і приватні українські компанії. Фактично, весь цей газ іде на споживання населення», - сказав Шмигаль.

Він уточнив, що населення споживає лише на 5-10 % більше, ніж забезпечує власний видобуток - близько 14 млрд метрів кубічних газу. Відповідно, ціна у 7,96 грн за кубометр газу, яку НАК "Нафтогаз" виставив як річну, дає змогу забезпечити собівартість видобутку постачання цього газу.

Читайте також: Ціна 7,44 гривні за кубометр газу допоможе втримати тарифи - Прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, населення у 2020 році скоротило споживання природного газу на 14% - до 8,2 млрд куб. м порівняно з 2019 роком, коли було спожито 9,5 млрд кубометрів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 14 вересня 2021 року під час пресконференції зазначив, що українська енергосистема на 90% готова до опалювального сезону; до газосховищ закачано понад 18 млрд кубометрів газу. Він заявив, що уряд виступає гарантом того, що ціна на газ для побутових споживачів за рік не зміниться. Ціна газу до 1 травня 2022 року зафіксована річним контрактом НАК «Нафтогаз України» на рівні 7,96 грн за кубометр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-