Ціна 7,44 гривні за кубометр газу допоможе втримати тарифи - Прем’єр

Ціна 7,44 гривні за кубометр газу допоможе втримати тарифи - Прем’єр

Укрінформ
Ціна 7,44 грн за кубометр газу від НАК «Нафтогаз України» для бюджетної сфери та теплокомуненерго дасть змогу втримати тарифи на теплопостачання та гарячу воду на рівні минулого року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Стосовно бюджетної сфери і теплокомуненерго. НАК Нафтогаз запропонована ціна 7 грн 44 коп., для того щоб дати змогу втримати на належному рівні, такому самому, як минулого року, тарифи на теплопостачання і водопостачання», - заявив Шмигаль.

Він зазначив, що трирічний контракт Нафтогазу з органами місцевого самоврядування на постачання газу за ціною 7,44 грн за кубометр – це певний елемент довіри з боку державної компанії.

«Оскільки ціна на газ стала ціною, а не тарифом (ми перейшли до ринку, а тарифи поки що регулюються, і це сфера відповідальності місцевого самоврядування), уряд робить ряд кроків, які дають нам упевненість у надійному проходженні опалювального сезону», - запевнив Прем’єр.

Він наголосив, що головне завдання уряду в цій сфері - захистити людей від зростання тарифів на теплопостачання та водопостачання в час, коли Росія здійснює гібридну агресію, штучно скорочуючи поставки газу до Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня припинилася дія покладання спеціальних обов'язків (ПСО) щодо продажу природного газу підприємствам теплопостачання. Натомість, Нафтогаз запропонував теплокомуненерго (ТКЕ) укласти трирічні контракти на постачання газу. В рамках трирічного договору Нафтогаз пропонує підприємствам ТКЕ та ОСББ постачання газу за довгостроковою ринковою ціною.

Читайте також: Шмигаль назвав основні цифри проєкту держбюджету-2022

За даними Нафтогазу, на 26 серпня трирічні угоди на постачання газу з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг» уклали 493 виробники тепла. Це приблизно 45% підприємств, що отримували газ від компанії в попередньому опалювальному сезоні.

Минулого тижня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) перевищила 23 тис. грн на 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-