Держдеп США прокоментував ситуацію в Нафтогазі

Держдеп США прокоментував ситуацію в Нафтогазі

Укрінформ
США висловлюють занепокоєння у зв'язку зі звільненням незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» та закликають позитивно врегулювати це питання.

Про це на брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми глибоко занепокоєні поточною кризою в управлінні Нафтогазу, включно з відставкою 8 вересня незалежних членів наглядової ради», - повідомив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Штати виступають на підтримку зусиль задля пошуку рішення, яке «відповідатиме принципам корпоративного управління, передбаченим Організацією економічного співробітництва та розвитку», а також забезпечить раціональне управління Нафтогазом.

Читайте також: Уряд отримав заяви про відставку трьох членів наглядової ради Нафтогазу

Прайс висловив заклик до влади України просувати ці зусилля, особливо з огляду на агресію РФ та окупацію Росією частини української території.

«Ми вітаємо активне залучення уряду України задля позитивного врегулювання цього питання», - зазначив Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз України», призначивши Юрія Вітренка. 19 травня уряд переобрав членів наглядової ради Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Хейдена, Юлію Ковалів і Наталію Бойко. Їхні повноваження були продовжені до затвердження переможців відбору на посади незалежних членів наглядової ради, але не більш як на один рік.

Читайте також: Шмигаль доручив готувати оголошення конкурсу в наглядову раду Нафтогазу

7 вересня у ЗМІ з'явилися повідомлення, що три незалежні члени наглядової ради Нафтогазу вирішили скласти повноваження. Цього ж дня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив першому віцепрем’єру - міністру економіки Олексію Любченку в тижневий термін забезпечити оголошення конкурсу на відбір чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-